Testudines Bilddagbok

Blandade bilder och funderingar.

Husflugan bland löven.

Min vän och jag skulle plocka blåbär, jag som vanligt tröttnade direkt och satte mig ned. Tog fram mitt macro och började se mig omkring. Macro är nytt för mig, visst har jag tagit bilder med andra objektiv på småkryp av olika sorter. Nu skulle jag ner på marken och stanna där ett tag. Det kommer gå bra, bara jag tänker mig för innan jag reser mig upp igen. 

Bland bladen tar sig en husfluga upp. Jag fick läsa på lite om flugor och om man söker på nätet efter flugor så får man mest svar om hur man tar död på dom. Visst kan dom sprida smitta av olika slag, fast efter pandemin gör vi väl alla det. Jag läste att deras fötter kan känna smak. Intressanta små varelser med två vingar. 

Det är en fantastik värld bland småkrypen. Att få ta del av den världen genom sökaren, ger mig inte bara bilder utan ren glädje när man tar del av allt liv. 

Sist och absolut minst är den fluga som inte är mer än någon millimeter. Det är mer ögon än huvud. 

Ha det gott.

Jörgen.

Inlagt 2023-08-15 22:33 | Läst 445 ggr. | Permalink
Väldigt intressanta bilder. Skärpan och detaljgraden på den första är både imponerande och fascinerande!
Svar från skalman-63 2023-08-17 08:31
Tack Kristoffer.
Det här är en värld som det är lätt att förlora sej i och man behöver oftast inte gå längre än runt knuten där man bor, eller till närmsta gräsplätt om man bor i en lägenhet. Första bilden blir min favorit, mycket snyggt och jag gillar närgången makro. Den gröna miljön på två av dina flugbilder är också fin. Bakgrunden kan vara npg så viktig även vid makro. Ha så kul med ditt makroobjektiv, det finns mycket att upptäcka.
Hälsningar Lena
Svar från skalman-63 2023-08-17 08:32
Tack Lena,
Vackert, för att inte fotograferat med makro så mycket tidigare så blir jag imponerad
Svar från skalman-63 2023-08-17 08:32
Tack Peter
Väldigt vackra makrobilder med härligt skärpedjup. Gillar också fota småkryp och flugorna är mycket spännande på nära håll.
Hälsningar Halina
Ps
Du har en fin blogg som jag gärna återkommer till :-)
Svar från skalman-63 2024-01-14 14:22
Tack Halina, det värmde i vintermörkret. // Jörgen



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?